Корисни линкови
Издавачке куће
Последњи постови

Дани ћирилице 2017

27 Feb Дани ћирилице 2017

Имена похваљених ученика налазе се на следећем сајту:
http://www.danicirilice.org.rs/index.php/2014-09-15-10-08-07/132-pohvaljeni-radovi-dece-iz-dijaspore
Удружење „Дани ћирилице Баваниште“ сваке године организује конкурс Чувари ћирилице. Ученици су ове године писали и цртали иницијале, илустровали народне бајке и приче. Радови ученика из дијаспоре били су у посебној категорији и пристигли су из целог света.  Међу похваљеним ученицима нашли су се и радови 15 ученика из кантона Аргау, из Швајцарске:
а) инициjал – Филип Милојевић (5. разред), Јана Тасић (4. разред), Марија Ивановић (2. разред), Теодора Стевић (4. разред), Андрија Павловић (3. разред), Стефан Јовановић (5. разред), Коста Илић (4. разред), Дамјан Стојковић (3. разред), Филип Мошић (5. разред), Стефан Стевановић (3. разред);
б) илустрација – Теодора Костић (2. разред), Марина Јовановић (5. разред), Емилија Јакшић (2. разред), Јана Јовичић (2. разред), Константин Миланковић (2. разред).
Додела награда ученицима из дијаспоре који су учествовали на конкурсу одржана је 3. августа 2017. године у Баваништу. Домаћини су приредили кратку приредбу, фолклорну тачку и послужење како би дочекали децу и наставнике из дијаспоре. Сваки похваљени ученик добио је похвалницу и књигу. Допунска школа на српском језику захваљује се овом приликом домаћинима на лепом пријему и наградама.
Нема коментара

Постави коментар