Корисни линкови
Издавачке куће
Последњи постови

Дружење с писцем

15 May Дружење с писцем

Сви смо ми помало писци, а уједно и читаоци. Свако од нас је равноправни учесник у стварању дела. Док читамо, мисли нам се мењају. Понекада смо толико окаснели, застајкујемо, кочимо своје мисли, а понекад смо брзи попут светлости. Јурцамо, журимо у нови свет сазнања. Сваки читалац је зрно песка смештено у пешчаном часовнику једне књиге. Развија своје мисли и тежи ка бољем. Свака реч мења унутрашње биће човека и чини да читалац постане бољи, свеснији, одговорнији. Док чита, човек мења своју стварност и сам постаје стваралац који чека прави тренутак када ће његово дело изаћи на видело.

Јасминка Петровић

Написала је више од 30 књига за децу и младе. Њене књиге преведене су на 25 језика, а неке од њих су драматизоване у позориштима за децу у Београду, Сарајеву, Загребу и Стокхолму. Добитник је бројних награда и признања.

Средином маја деца српске допунске школе у Швајцарској имала су прилику да се упознају са писцем Јасминком Петровић и њеним књигама. Своје књиге Јасминка је имала прилику да представи деци у Цириху, чији је учитељ мр Мишко Јовановић, као и свим ђацима у кантону Аргау. За ту прилику своје просторије у Нојенхофу понудило нам је КУД Коло из Бадена. Програм је водила новинарка Сузана Судар. У дружењу и размени мишљења и идеја уживали су и писац и деца, али и њихови родитељи.

 

Нема коментара

Постави коментар