Корисни линкови
Издавачке куће
Последњи постови

Ко сам ја?

08 Oct Ко сам ја?

Почела је школска година и ми смо решили да вам се представимо. Неколико ученика написало је нешто о себи:

Ja se zovem Marina. Idem u četvrti razred i volim da idem u školu zato što je moj učitelj baš smešan i ima kuče. Ja volim životinje zato što imam društvo. Ja volim sport, pogotovo plivanje i ponekad idem sa mojim tatom da trčim. Ja imam mnogo drugarica. Naš učitelj se zove Erik Cvalen, a njegovo kuče se zove Lili. Kada je lepo vreme napolju, onda nam ne da domaći.

Marina, 4. razred, Bir

Folklor je igranje srpske narodne igre. Ja igram u KUD „Kolo Baden“, које se nalazi u Nojnhofu. Moj učitelj folklora se zove Dejan. On je došao iz Srbije da nas uči. Ja idem dva puta nedeljno, u sredu i petak. Naša srednja grupa ima oko pedesetoro dece. U srednjoj grupi igraju deca od devet do šesnaest godina. Igramo razne igre iz Leskovca. Nama je Folklorijada 31. oktobra u Dijetikonu, u Cirihu. Učestvuju deca iz raznih gradova Švajcarske. Mi smo prošle godine osvojili 4. mesto. Ja sam Katarina. Rođena sam u Švajcarskoj, u Badenu i imam dvanaest godina.

Katarina, 6. razred, Nuzbaumen

На Фолклоријади која је у међувремену одржана Катарина је са својим другарима освојила прво место.

Ja se zovem Stefan. Idem u treći razred becirk škole u Badenu i osmi razred srpske škole. Jedan od najvećih mojih hobija je nogomet. Nogomet igram i treniram od šeste godine. Do ove godine igrao sam u FK Kapelerhof. Od ove godine treniram u FK Oberzigental. Takođe, jako volim da vozim bicikl sa svojim drugarima.

Stefan, 8. razred, Nuzbaumen

Како бисмо се боље упознали, правили смо породична стабла и писали имена својих предака. Такође, сваки ученик говорио је о својој породичној слави и обичајима који су везани за прославу славе. Након тога, направили смо пано посвећен крсним славама.
Нема коментара

Постави коментар