Корисни линкови
Издавачке куће
Последњи постови

Свечана академија

30 Jan Свечана академија

Родитељима и публици затим се обратио академик Матија Бећковић, који је одржао кратку беседу о Светом Сави и представио своју нову књигу „Праху оца поезије“. Посету академика који је употпунио прославу омогућила је књижара СТАНИ из Бадена. Програм је водио вероучитељ Предраг Обровић. Након програма, родитељи и ђаци уживали су у пригодном послужењу.
Ове године прослава школске славе Свети Сава одржана 29. јануара 2017. године у просторијама КУД-а Коло из Бадена. Прослави је присуствовала и вицеконзул Републике Србије Мира Михаиловић, а почасни гост био је академик Матија Бећковић.
Почетак прославе означила су црквена звона, након којих је ученик Немања Радивојевић говорио песму „Прича о Светом Сави“ нашег почасног госта. Затим су ученици одиграли драмску тачку у којој су приказали како се слави слава. Током ње су говорили о животу и значају Светог Саве, али и о лепим народним обичајима, легендама и мудростима. Драмску тачку допунили су својом игром чланови фолклора, од којих су многи ученици допунске школе. Ученици који нису глумили, певали су химну нашег светитеља. Када је тачка била завршена, свечано су додељене награде ученицима који су освојили књиге, похвале и дипломе на конкурсу Моја средњовековна књига.
Нема коментара

Постави коментар